St\' Patrick
 • irish cottage_blending_08
 • irish cottage_blending_11
 • irish cottage_blending_07
 • irish cottage_blending_04
 • irish cottage_blending_02
 • Whisky proeverij
 • irish cottage_blending_01
 • irish cottage_blending_14
 • IMG 0862
 • irish cottage_blending_13
 • irish cottage_blending_06
 • irish cottage_blending_05
 • irish cottage_blending_10
 • irish cottage_blending_03
 • irish cottage_blending_00
 • irish cottage_blending_12
Afdrukken

Music DinnerMUSIC DINNER VRIJDAG 
8 december 
Met "Unicorcn"


Unicorn Jolanda Martine kleur tekst

Aanvang vanaf 18.00 uur
Muziek speelt vanaf 19.30 uur tot ± 22.30 - 22.45. 

Menu keuze mag op de avond zelf.
- Menu 3 gangen 38,50
- Menu 4 gangen 42,50

klik voor voorbeeld menu

Het idee om Unicorn op te richten kwam van Martien Tijburg en John Kuiper.
In september 1996 was de groep UNICORN van het eerste uur een feit .
Een violiste (Inez Adema) en een zangeres waren gevonden
Sindsdien heeft de groep door de jaren heen enkele bezettingsveranderingen gehad , vooral tengevolge van situaties in de prive sfeer waardoor een volwaardige bijdrage door de betreffende groepsleden aan de band leveren niet meer mogelijk bleek.

De oprichters van de band (gitarist John Kuiper en accordeonist Martien Tijburg) hebben er echter altijd voor gezorgd, enerzijds door hun eigen speelwijze en anderzijds door de keuze van goede opvolgers, dat de kenmerkende sound van UNICORN gehandhaafd bleef en het repertoire in dezelfde stijl werd uitgebreid en verbeterd.

UNICORN staat voor kwaliteit, dus wij wilden deze kwaliteit ook in de respectievelijke opvolgers van de vertrokken groepsleden hervinden. Hierin zijn wij zeer zeker geslaagd en is UNICORN heden ten dage uitgegroeid tot een zeer veelzijdige band van formaat met een hoog kwaliteitsniveau (zowel instrumentaal als zangtechnisch) welke een graag geziene gast is op allerlei soortige muzikale evenementen..

Onze conservatorium geschoolde violistes , Erna Sommer en Martine Nijenhuis, zijn virtuoos op de viool en brengen een enorme energie in de band. Unicorn treedt altijd met 1 violiste op (dus bij toerbeurt) maar beide violistes doen niet voor elkaar onder. Mochten beiden onverhoopt ziek zijn of verhinderd, dan kunnen wij ook altijd nog een beroep doen op onze vroegere violistes Karin Bakker en Inez Adema waar UNICORN nog steeds een hechte band mee onderhoudt.
Daardoor is er een blijvend sterke en stabiele instrumentale basis in de band.

Ook aangaande de zangeressen verkeert UNICORN in een luxe positie omdat wij over 2 conservatorium geschoolde zangeressen beschikken wiens stemmen en klankkleur prachtig harmonieren.
Maar ook hier geldt dat Unicorn in principe met 1 zangeres optreedt, tenzij er expliciet om 2 zangeressen gevraagd wordt.
Van alle zangeressen die in UNICORN zingen of hebben gezongen kan gezegd worden dat zij "klasse" hebben en een vocale prestatie van formaat leveren, ieder op haar eigen wijze.
Zodoende heeft UNICORN al jaren de naam een band te zijn die ook vocaal kwaliteit levert.

UNICORN heeft nu een vaste bezetting van 2 violistes (Martine en Erna), 2 lead zangeressen (Jolanda en Betty), een zanger/gitarist (John) en een accordeonist (Martien), maar zal voornamelijk in een vierpersoonsformatie optreden.

Vaste basis vormen de zanger/gitarist John Kuiper en accordeonist Martien Tijburg aangevuld met de ene keer leadzangeres Jolanda , de andere keer met leadzangeres Betty.; de ene keer met violiste Martine , de andere keer met violiste Erna.

MUSIC DINNER VRIJDAG 
12 januari 
Met "John Farmers Whistles"

john farmers whistles

Aanvang vanaf 18.00 uur
Muziek speelt vanaf 19.30 uur tot ± 22.30 - 22.45. 

Menu keuze mag op de avond zelf.
- Menu 3 gangen 38,50
- Menu 4 gangen 42,50

klik voor voorbeeld menu

Het verhaal van John Farmers' Whistles uit Wervershoof

begint in 1998 toen Bas, Daniëlle en Martijn Berkhout en Harry Sierkstra

besloten een folkband op te richten. Met Jessica Joris als zangeres hadden ze in januari 1999 het eerste optreden in Westerland. Vervolgens hielden ze meteen maar een "sabbatical year" omdat Jessica het voor gezien hield. Een jaar later maakte JFW een herstart met zangeres Dieuwke van Ophem en na flinke uitbreiding van het repertoire ging het pas echt lopen.

Na een aantal jaren bij diverse folk-clubs en festivals te hebben gespeeld, verlieten Martijn en Harry de band in 2004 en werd hun plek ingenomen door Jeroen Aker, met wie Bas al jaren duo Bassie & Bobo vormt.

Rond die tijd vond er ook steeds meer een verschuiving qua repertoire plaats.

In het begin was het vooral Dubliners, Clancy Brothers en Fureys,

later ook songs van bv. The Corrs, The Poques, Bruce Springsteen's Seegersessions, U2, Joan Baez en Clannad.

Sterke punten zijn de grote variatie in instrumenten, de samenzang en de spontane presentatie, welke ook terug te vinden zijn op de in 2005 uitgebrachte CD "A Whistle of a Penny".

Daarbij is er bij optredens ook genoeg ruimte voor (muzikale) grapjes, zoals bij echte Ieren ook vaak het geval, zonder al te lollig of triviaal te worden, natuurlijk.

Omdat Dani op een gegeven moment steeds vaker bas en percussie ging spelen,

was een extra instrumentalist erbij wel prettig en is 2009 is accordeonist Perry Ligthart de groep komen versterken, wat tevens gezorgd heeft voor een nieuw, fris en breder geluid.

JFW is:

Bas : zang, gitaar, banjo, trekzak, low-whistle, mandoline, mandola

Dani : bodhràn, tin-whistles, mondharmonica, lepels, basgitaar, zang

Dieuwke : zang, percussie

Jeroen : zang, gitaar, mondharmonica

Perry : accordeon, zang, percussie